Als je gebruik maakt van onze website, dan laat je persoonsgegevens achter. In deze Privacy Policy wordt omschreven hoe en voor welke doeleinden je persoonsgegevens verwerkt worden door Van der Vegt; hoe je je privacy rechten kunt uitoefenen en alle andere informatie die voor jou relevant kan zijn.

Van der Vegt gebruikt jouw persoonsgegevens op een zorgvuldige, rechtmatige en verantwoorde wijze, in lijn met de toepasselijke nationale en Europese privacywetgeving. Dat betekent onder andere dat:

  • Wij de verzameling van gegevens beperken tot alleen die gegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden
  • Wij goede beveiligingsmaatregelen nemen om jouw gegevens te beschermen (zo slaan we jouw gegevens alleen op in beveiligde databases) en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht gegevens verwerken
  • Wij al jouw rechten respecteren om jouw gegevens op aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

Waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens?

Van der Vegt verwerkt jouw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Wij zullen jouw gegevens nooit aan derden verstrekken voor commerciële doeleinden. Jouw persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Afhandelen van een bestelling – om ons in staat te stellen het contract dat wij met jou hebben afgesloten na te komen
  • Uitvoeren van reparaties – voor een reparatie en/of onderhoud van jouw aankoop
  • Voor communicatie-, marketing- en personalisatiedoeleinden – voor het leveren van de klantenservice, het bieden van (eventueel gepersonaliseerde) aanbiedingen en/of om informatie over onze activiteiten te verstrekken
  • Voor fraudepreventie en het voldoen aan wettelijke verplichtingen – voor identificatie, het weerleggen van fraude en het uitvoeren van controles om de veiligheid binnen het bedrijf te waarborgen en om aan wetgeving en regulering te voldoen

Afhandelen van een bestelling

Als jij bij ons een bestelling doet, dan hebben wij uiteraard gegevens van jou nodig om jouw bestelling te versturen en je op de hoogte te houden over de bestelling. Om die reden vragen wij jouw NAW gegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Zonder deze gegevens kan geen bestelling gedaan worden en kunnen wij onze diensten niet leveren. Kies je ervoor om via overboeking te betalen, dan worden jouw betaalgegevens in onze administratie opgeslagen zodat wij jouw betaling aan de bestelling kunnen koppelen. Tenslotte kunnen wij jouw betaalgegevens vragen indien jij geld van ons terugkrijgt. Voor het afhandelen van bestellingen kunnen wij ook jouw gegevens aan derden verstrekken, voor zover dat nodig is om jouw bestelling te bezorgen. Zo verstrekken wij bijvoorbeeld jouw NAW gegevens, telefoonnummer en e-mailadres aan onze bezorgdiensten. Het verwerken van deze gegevens is noodzakelijk om de met jou afgesloten overeenkomst te kunnen uitvoeren.

Uitvoeren van reparaties

Mocht er iets mis zijn met het product dat je bij ons hebt gekocht, dan kan het zijn dat wij derden inschakelen voor de reparatie (bijvoorbeeld de leverancier van het product). Deze partijen kunnen daardoor ook jouw gegevens ontvangen, voor zover deze nodig zijn om de reparatie te kunnen uitvoeren. Voor dit doeleind verwerken wij jouw gegevens om de met jou afgesloten overeenkomst te kunnen uitvoeren.

Verbetering van onze service

Je kunt er voor kiezen om een review te schrijven om andere klanten te helpen en eventueel jouw naam zichtbaar te maken. Hiervoor verwerken wij jouw gegevens voor de behartiging van ons gerechtvaardigd belang om onze service te kunnen verbeteren.

Communicatie-, marketing- en personalisatiedoeleinden

Klantenservice

Om ervoor te zorgen dat wij je snel van dienst zijn als je contact met ons opneemt, maken we gebruik van jouw persoonsgegevens. In ons klanten-systeem kunnen we aantekeningen bewaren en de chat- en telefoongesprekken registreren om jou van dienst te zijn en om onze service te analyseren en te verbeteren. Hiervoor verwerken wij jouw persoonsgegevens voor de behartiging van ons gerechtvaardigd belang om onze service te kunnen verbeteren.

Contactformulier

Wij bieden de mogelijkheid om vragen te stellen door middel van een contactformulier, waarbij aan je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om jouw vraag te behandelen. Zonder deze gegevens kunnen wij jouw vraag niet beantwoorden. Deze gegevens worden bewaard voor zolang nodig is voor de beantwoording en afhandeling van jouw vragen. Bij het invullen van het contactformulier geef je toestemming voor het verwerken van jouw gegevens.

Promotionele doeleinden

Van tijd tot tijd kun je bij ons meedoen aan leuke winacties en promotiecampagnes. Als je meedoet, dan hebben we jouw naam, adres en e-mailadres nodig. Zonder deze gegevens kunnen we namelijk niet de actie uitvoeren en de prijswinnaar bekend maken. Daarnaast analyseren we aan de hand van deze gegevens ook onze acties. Bij het deelnemen aan een van onze acties of campagnes, geef je toestemming tot het verwerken van jouw gegevens. Onze analytische doeleinden zijn gebaseerd op het behartigen van ons gerechtvaardigd belang om onze acties en campagnes te verbeteren.

Fraudepreventie en wettelijke verplichtingen

Soms is het nodig om klantgegevens te gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Dit doen wij op basis van het behartigen van ons gerechtvaardigd belang om onze activiteiten te beschermen. Daarnaast kunnen wij jouw gegevens overhandigen aan overheidsinstanties (zoals de politie) wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of gerechtvaardigde belangen.

Wij verzamelen de volgende gegevens van jou

  • Persoonsgegevens die je bij het aanmaken van een account hebt ingevoerd en/of andere gegevens die je hebt ingevoerd of verstrekt bij het gebruiken van Van der Vegt (naam, adres, woonplaats, email adres, telefoonnummer, andere persoonsgegevens mits deze door jou zelf zijn toegevoegd)
  • Gegevens naar aanleiding van jouw aankoop van een product (datum en naam van gekocht product of dienst, bestellingstatus, bestelling hoeveelheid, bestelling bedrag)
  • Gegevens die je hebt ingevoerd om te betalen voor jouw bestelling (betalingsgegevens, rekeningnummer, klantnummer)
  • Jouw surf-, zoek-, en koopgedrag op vdvegt.nl (IP-adres, cookies, surf en klikgedrag)
  • Persoonsgegevens die je overhandigt als onderdeel van correspondentie, feedback, hulp (Q&A) en geschilbeslechting (naam en overige persoonsgegevens die jij zelf invoert)

Aan wie verstrekt Van der Vegt jouw persoonsgegevens? 

Van der Vegt verstrekt alleen persoonsgegevens aan derden wanneer dat geoorloofd is en zorgvuldig gebeurt. Persoonsgegevens worden alleen aan derden verstrekt, indien jij daar zelf toestemming voor hebt gegeven of indien dit is toegestaan op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Van der Vegt verstrekt persoonsgegevens bijvoorbeeld aan derden die jouw bestelling bezorgen of politie, justitie of fraude bestrijdende organisaties wanneer dat noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang van Van der Vegt.

Hoe lang bewaart Van der Vegt jouw persoonsgegevens?

De persoonsgegevens die wij van jou verzamelen worden bewaard voor zo lang als nodig om jouw bestellingen af te handelen, inclusief garantie. Daarna bewaren wij jouw gegevens nog maximaal een jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Kan ik mijn toestemming intrekken?

Als je toestemming hebt gegeven voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, kun je deze ook weer intrekken. Houd er rekening mee dat het intrekken van jouw toestemming alleen mogelijk is voor persoonsgegevens waarvoor je daadwerkelijk toestemming hebt gegeven en dat intrekking geen terugwerkende kracht heeft. Jouw toestemming intrekken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de opt-out optie onderaan onze mails of door contact met ons op te nemen via de contactgegevens onderaan deze privacyverklaring.

Contact met Van der Vegt

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.